Slider

Wij. Zingen!

Ike, Liva En Kene IJmker

‘Wij. Zingen!’ is een verzameling persoonlijke liederen, die met veel plezier en hard werken gemaakt zijn. En iedereen merkte telkens weer: Als je zingt, komt alles bij elkaar. Want zingen is soms makkelijker dan vertellen. Het is gezellig en geeft een goed gevoel. Dat is een gouden les die Kinga haar kinderen, haar man en vrienden heeft meegegeven.

KINGA BAN COLLECTIE

6 CD-BOX is nu verkrijgbaar

Alle CD’s van Kinga zijn ze stuk voor stuk bijzonder. Van “Uit Liefde” tot “Geboren” heeft ieder album een eigen verhaal en geluid. Nu is het mogelijk je collectie compleet te maken en wel op een heel bijzondere manier. Alle CD’s samen passen namelijk in een prachtige fotohoes van Kinga zelf. Op die manier is de muziek niet alleen mooi om naar te luisteren maar ook om naar te kijken.

Je kan de hoes gevuld bestellen of los met de albums die nog ontbreken in je collectie. Verzending zal op 18 december plaatsvinden, dus voor de kerst in huis. Een speciaal kerstkado voor jezelf of iemand die je liefhebt!

Kinga Bán

Het complete muziekboek is nu verkrijgbaar!

Dit nieuwe muziekboek van Kinga Bán bevat de complete bladmuziek van al haar solowerk vanaf haar debuutalbum ‘Uit Liefde’ tot en met haar postume CD ‘Geboren’.

Een 108 pagina’s tellend boek met bekende liederen als ‘In goede handen’, ‘Vandaag’ en Geboren’. Eenvoudige en goed leesbaar weergegeven muzieknotatie waardoor je de liedjes zo zelf wegspeelt.

Album: Geboren

Het nieuwe album kan worden besteld in de webshop

Kinga Báns derde studio-album ‘Geboren’ komt in het februari van 2020 uit!

De laatste maanden van haar leven bleef zij haar hoopvolle liederen schrijven en zingen. Hoe dichter ze bij de hemel kwam, hoe helderder haar boodschap werd: dwars door alle stormen heen is het leven met Jezus goed én voor eeuwig. En dat is op dit album terug te horen.

Zo blijft Kinga’s verhaal samen met haar twee eerdere studio-albums krachtig klinken:
Uit liefde – Vandaag – Geboren!

Het album kan nu al besteld worden via de webshop.

Bladmuziek

Al het goede | Alleen maar meer | Een kind dat alles heeft | Geboren | Hier ben je dan | Ik ben op weg | Ik hou van hier | Uw vleugels onder mij | Wat kan ik nog doen

Presentatie album: Geboren

Kaarten zijn verkrijgbaar via truectickets.nl

Het album wordt gepresenteerd op verschillende plekken in het land. Op deze intieme avond geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode.

Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album, verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde – Vandaag – Geboren!

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!

Wilt u één van de album presentaties bijwonen? Reserveer uw kaarten dan via truetickets.nl.

Album | Wij. Samen

Album | Wij. Samen!

Wij. Samen is ontstaan vanuit de passie die Ike, Liva, Kene en Kinga met elkaar delen voor het samen zingen.

Het begon eenvoudig aan de keukentafel met pen en papier: samen liedjes maken. Gewoon omdat het leuk is om te doen. Van schrijven kwam opnemen en toen… toen was het te mooi om voor hen alleen te houden. Uitdelen dus! Meer wij en meer samen.

Ike, Liva en Kene hebben met hun moeder Kinga een te gekke cd gemaakt: dóór alle leeftijden, vóór alle leeftijden. Superstoere en ontroerende liedjes van de kinderen zelf, een slaapliedje voor de allerkleinsten en nummers die een belangrijke plek hebben in het gezinsleven van Kinga, Reinder en de kinderen.

Al met al is dit een heerlijk huiselijk album met de deur open voor iedereen.

Album | U weet het toch

U weet het toch

Kinga Bán bezingt op dit album Petrus, een van haar favoriete bijbelfiguren. Met nieuwe liedjes die een inkijkje geven in de Petrus die Kinga heeft leren kennen. Laat je daarnaast opnieuw verrassen door bekende liederen als “Wat hou ik van uw huis”, “Vandaag” en “Ik zal er zijn”, die Kinga in het licht van Petrus zal laten schijnen.

Met dit album toont Kinga haar persoonlijke kijk op de discipel waarop Jezus zijn kerk heeft gebouwd. De man die we onder meer kennen van zijn uitspraak “U weet toch dat ik van u hou?” Hoeveel lijken wij eigenlijk op hem?

Kinga vertelt: “Ik herken me in de emotionele kant van Petrus, waarin hij laat zien dat hij ook gewoon mens is. Net als ik, met ups en downs.”

Album | Vandaag

Wat fluistert vandaag?

Kinga heeft een stem gekregen waarmee ze iets moois mag doen. En dat is wat ze wil doen: zingen en delen vanuit haar hart! In de afgelopen jaren heeft Kinga ontzettend veel geleerd en ontvangen van de mensen om haar heen. Leven vanuit geloof, de liefde van haar dierbaren, de vreugde van de mensen die haar liederen beluisteren. Op dit album wil Kinga deze ervaringen delen met jou. Ze neemt je mee langs de liedjes die haar dierbaar zijn. Op ‘Vandaag’ zingt Kinga persoonlijke liedjes, klein uitgevoerd, over lijden, moederliefde, hoop en een wereld die kleiner wordt.

Bladmuziek

Vind je het leuk om de eigen nummers van Kinga zelf te spelen en te zingen. Dat kan! Hieronder kun je de bladmuziek downloaden van de nummers die Kinga samen met verschillende muzikanten geschreven heeft.

Zomaar een morgen | Vandaag | Dag Mama |  Kleiner | Je lacht | Geen einde | Door alle tijden heen |Zo zal ik bij je zijn |Op Reis

DVD & CD: 'Live uit Liefde'

'Live uit liefde'

De prachtige liederen van het studio album ‘Uit liefde’ van Kinga worden nog persoonlijker in een nieuwe live setting, opgenomen tijdens de twee uitverkochte concerten in juni. De CD en DVD bevatten naast de 12 bekende ook 3 nieuwe liederen. Op de DVD staat naast een volledige registratie van het concert een exclusief interview waarin Kinga terugkijkt op dit bijzondere project.

Bladmuziek

Vind je het leuk om de eigen nummers van Kinga zelf te spelen en te zingen. Dat kan! Hieronder kun je de bladmuziek downloaden van de nummers die Kinga samen met verschillende muzikanten geschreven heeft.

ZussenMeer dan een wonderHey Little GirlIn goede handenJe bent anders | Altijd welkom | Zeg meDoe je oogjes maar dicht

Kinga

kinga-bio-vandaag

Biografie Kinga Esther Bán (1981–2019)

Vanaf haar 12e jaar stond Kinga Bán al op het podium te zingen. Dat begon in de kerk en op school. Ze studeerde aan het conservatorium in Utrecht waar ze in 2005 cum laude afstudeerde. Ze trouwde in dat jaar met haar man Reinder IJmker. Ze kregen samen drie kinderen: dochters Ike en Liva en zoon Kene.

Tijdens en ná haar studie gaf Kinga zangles en werkte ze mee aan tal van muzikale projecten. Zo was ze tussen 2001 – 2004 verbonden aan het veelgeprezen koor Gospel Boulevard en werkte ze in de periode 2000 – 2015 mee aan de grote pinksterconferenties van de christelijke Stichting Opwekking. Ze zong mee in de band van Opwekking en op de albums die werden uitgebracht. Ook werkte ze mee aan diverse albums van Psalmen voor Nu. Buiten de christelijke gemeenschap speelde ze lange tijd in de easy listening band Carrousel.

Bij het grote publiek werd Kinga in 2008 bekend als leadzangeres van de christelijke band Sela. Er volgde een periode met grote kerst- en paasconcerten en intiemere optredens voor onder andere de Vrienden van Sela. Ook werkte Kinga in die tijd mee aan maar liefst tien albums van Sela.

In 2012 werd bij Kinga borstkanker geconstateerd. Ondanks haar ziekte bleef zij vol overgave zingen. In 2015 ontstond het idee om een eigen album te maken, een droom die door haar ziekte onder tijdsdruk kwam te staan. Een jaar later werd haar eerste album Uit Liefde gepresenteerd. Met liedjes voor onder andere haar man, kinderen, ouders en zussen. De persoonlijk liedjes op dit album werden in juni 2016 voor het eerst opgevoerd tijdens twee uitverkochte soloconcerten voor meer dan 3.000 bezoekers. Hiermee ging een grote droom van Kinga in vervulling. Van de concerten werd een live-registratie gemaakt, die op DVD en CD verkrijgbaar is.

Door de ontwikkelingen rond haar ziekte stopte Kinga eind 2017 als vaste zangeres van Sela, waarna ze samen met bevriende muzikanten en schrijvers haar spaarzame energie besteedde aan het maken van nieuwe liedjes. Dat resulteerde in het album Vandaag (maart 2018), waarin ze opriep om van het leven te genieten en het album U weet het toch? (januari 2019), waarin ze haar relatie met de discipel Petrus bezingt. Aan beide albums was een concerttour verbonden.

Tegen het einde van haar laatste concerttour in het voorjaar van 2019 raakte Kinga steeds verder verzwakt door haar ziekte, waarmee het uitzicht op een langer leven beperkter werd. Vanaf dat moment bracht zij veel tijd door met familie en intimi, waaronder veel vrienden en muzikanten met wie zij tot enkele dagen vóór haar overlijden nog steeds elke dag muziek maakte. In die periode presenteerde zij samen met haar kinderen Ike, Liva en Kene nog het album Wij Samen dat in mei 2019 vlak voor haar overlijden werd uitgebracht. Het album is een ontwapenende ode aan hun gezamenlijke passie voor het zingen.

Kinga Bán overleed op 6 mei 2019 op 37-jarige leeftijd thuis in het bijzijn van haar gezin. Afscheid nemen wilde Kinga niet, zij stond met één been in de hemel en sprak van een nieuwe geboorte. Tijdens haar begrafenis klonk voor het eerst een nieuw lied van haar hand waarin ze daarover zong: Ik ben opnieuw geboren. Het gaat om de titelsong van haar nieuwe album Geboren dat in 2020 postuum wordt uitgebracht. In het voorjaar wordt het album in een tour gepresenteerd door haar man Reinder, die samen met de muziekcollega’s en vrienden van Kinga haar werk wil volbrengen.

Binnen de christelijke gemeenschap groeide Kinga uit tot een bekende persoonlijkheid. Door de openheid over haar leven, haar geloof en haar ziekte ontstond er een bijzondere relatie met haar publiek. Zij werden deelgenoot van haar reis…